Ett livsprojekt - att renovera hus!
Renoveringen går i full fart framåt och nu var vi kommit till ett utav de viktigaste momenten, att lägga golv. Den stora frågan när man planerar att lägga nytt golv är om man vill ha parkettgolv eller trägolv. Jag är faktiskt inte helt övertyg själv och har klurat ett tag på vad som skulle bli bäst för mitt golv. Parkettgolv har helt klart sina fördelar med att det ser mycket snyggare ut än trägolv men det kostar ju väldigt mycket mer att lägga golv med parkett. Trägolv däremot är billigare och ger den mysiga lite vintage-känslan i hemmet, någonting som jag vet mina morföräldrar uppskattade väldigt mycket på sin tid. Praktiskt taget hela deras hus var enbart trägolv och det var definitivt väldigt hemtrevligt!

Jag har även tittat runt på andra möjligheter när det kommer till att lägga golv och ifall man skulle passa på att lägga in golvvärme. Golvvärme märker man knappast under sommaren och hösten men tidig vår och vinter så börjar man undra hur man någonsin kunde leva utan det. Man får upp på morgonen och golvet är varmt och skönt och du slipper skaffa tjocka tofflor. Tyvärr så uppkommer samma problem här som vid parkett, det vill säga att golvvärme är knappast billigt och vi är inte heller gjorda utav pengar. 

Det for nog bli en fortsatt fundering på detta, jag vill vara helt säker när jag ska lägga golv om det ska vara i parkett eller trägolv och om vi ska installera golvvärme eller inte.

Det var allt för denna gången!

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt